RKMVERI-Online Fee Collection Portal

1) Question: Who is eligible for semester registration?
Answer: Only those students who are currently enrolled in any of the courses at RKMVERI Ranchi faculty centre are eligible.

2) Question: What are the documents required for filling the form?
Answer: The following documents will be needed in filling the online form:
a) Student ID
b) Date of Birth
c) Debit/Credit Card/Net Banking

3) Question: Why should online submitting of form should be prefered over offline?
Answer: Online submission of semester registration form is preferable for the following reasons:
a) The semester registration process is instant.
b) Confirmation of successful submission is instant through email and SMS.
c) Online payment is quick, so there is no need to get the Demand Draft /Cheque/Cash from the bank.
d) In case of rejection of semester registration form due to ineligibility or any other reason, refund of fee is made electronically into the credit/debit card/net banking account from which the payment was made.

4) Question: If the power/internet connection fails while filling the form online, what should I do?
Answer: Since the data is saved at the end of the stage after validation and payment, your data is automatically saved on the respective process and stage. If you are within a particular stage and the system is interrupted due to power failure or loss of connectivity, then your current stage data will not be saved. Please log in again using your Student ID as login ID and Date of Birth as password and complete the form submission process from the stage where the system got interrupted. Please note that if you are in the payment stage do not press back or refresh the page while the system response and asked you for next.

5) Question: What is the detailed process for submission of online semester registration form?
Answer: The process of submission of semester registration form involves the following stages:
a) Open the URL (http://onlinere.rkmvuranchi.ac.in/)
b) Enter your Student ID and Date of Birth as your login credentials at appropriate boxes and click on Login button
c) Verify your personal details and make sure that the details displayed on the screen is yours.
d) Click on Agree & Proceed to Pay button
e)Make payment by using Credit/Debit Card/Net Banking
f) Payment confirmation message is sent to you through email and SMS
g) After making a payment the payment gateway will redirect you to our server and you will get the option to download/print the registration form and receipt as well.

6) Question: How should I pay the semester registration fee?
Answer: Semester registration fee can be paid through credit/debit card/net banking.

7) Question: What kinds of Credit/Debit cards are accepted for payment of semester registration fee? Is there Internet banking facility is also available?
Answer: All Indian Banks Debit/Credit cards are accepted for making the payment of semester registration fee. Yes, the payment of fee can also be paid through the Net Banking.

8) Question: Payment has been deducted from Credit Card/Debit Card/Net Banking account but I have not received any confirmation. What should I do?
Answer: The payment has been deducted but you did not get acknowledgement for the same, please email the transaction details including your name, ID No., course code, mobile number, amount paid etc. to the rkmvu.rch@gmail.com.

9) Question: After Payment of the semester registration fee, what information shall I receive through email/SMS?
Answer: You will get the confirmation email and SMS after successful payment.

10) Question: Where do I have to contact after successful submission of semester registration form?
Answer: Once the semester registration form is successfully submitted you will receive a confirmation to that effect. After that take printout of registration form and payment receipt then contact the office.

11) Question: What is the time frame for getting confirmation of successful submission of semester registration form?
Answer: You will get the instant confirmation on successful submission of your semester registration form. The office shall communicate with you if they find any discrepancy in your semester registration process.

 

Student's Login

The RKMVERI-Online Fee Collection Portal is only for those students, who have been already registered or admitted at IRTDM Faculty Centre, Morabadi, Ranchi, Jharkhand.
Using the online payment facility on this website indicates that you accept our terms and conditions.

Contact us

For any technical, non-technical, general and payment related problem:

Call us : 0651-2552260 (9 to 4 pm, mon-sat)

email us : rkmvu.rch@gmail.com